Pages

Tuesday, October 30, 2012

FB: Sahabat Sehidup Semati

Assalamu'alaikum.


*Alasan tak ada masa. Maka kopi pasta dari status FB*

Pasti terasa kesunyian, bagi sesiapa yang mahu masuk Syurga bersama sahabat-sahabat tercinta, tetapi tidak mampu untuk solat berjemaah bersama-sama mereka.

Untuk kehidupan dunia, sama-sama-sama-sama enjoy, maka untuk kehidupan Akhirat, kita perlu sama-sama-sama-sama-sama-sama enjoy berganda-ganda. Kalau kita makan bersama, tidur bersama, mandi bersama (er...), dan minum kopi radix bersama (eh?), ...maka kita juga mahu Solat bersama. Walaweh! Baru lah kita ini sahabat sehidup semati.

*maka, pimpinlah tanganku, jika aku tergelincir. Dan jangan lupa, kejutkan aku di waktu Subuh! Kalau korang benar2 sahabat sehidup semati aku! hehe ^_^

*so, sapa mau jadi sahabat sehidup semati ku? angkat tangan! Nanti kita sama2 mesej-memesej di hening pagi. Yeahhhh! (p/s: nampaknya kena sediakan credit spare khusus aktiviti sms-mengsms ini... hurm... saham Akhirat.)

to my beloved roomate: Thaqib 'Ismat Mizi, Solihin Nazri, Syahid Samsudin.
(terima kasih kerana selalu menemani ana dalam solat berjemaah. yippee! Bestnye ada roomate macam korang! Walaweh)


"Always remember ALLAH"

0 yang kongsi idea:

There was an error in this gadget